AFTERSUN

AFTERSUN

S’acosta l’estiu i moltes vegades només es parla de com protegir la pell de la radiació ultraviolada i no de com cuidar aquesta després de l’exposició solar. 

El sol, les altes temperatures, la sudoració, la sal del mar, el clor de les piscines… resequen la nostra pell i aquesta queda deshidratada, per això és important reconstituir-la.

Com ho fem?

El producte que serveix per la cura posterior al sol és l’aftersun, que per això rep aquest nom. S’utilitza per hidratar i reparar la pell després de l’exposició solar, tant si hi ha cremada com si no. Perquè sigui un verdader aftersun cal que tingui propietats hidratants, antioxidants i antiinflamatòries. Aquesta triple funció és la que aconsegueix l’objectiu d’hidratar i reparar la pell a més de calmar-la. 

Quina diferència hi ha amb una crema hidratant?

Aconstumen a ser locions corporals o facials més lleugeres, amb més proporció d’aigua  que les cremes hidratants, per aportar aquest punt de frescor per calmar la pell. Les cremes hidratants però, també ens ajuden a rehidratar la pell. Si no disposem d’aftersun, la crema hidratant també és una bona opció.

Què porta l’aftersun?

L’aftersun elegit ha de tenir ingredients que aportin hidratació i siguin humectants. També, ingredients antiinflamatoris, un dels més preuats en cosmètica és l’aloe vera. A més, per reparar la pell i contribuir a frenar l’envelliment prematur, és interessant que tinguin ingredients antioxidants, per exemple extracte de te verd, cúrcuma o fruites que continguin vitamines.

Quan s’ha d’aplicar?

El millor moment per aplicar l’aftersun és després de la dutxa, sobretot si passa poc temps entre l’exposició solar i aquesta. D’aquesta manera ens assegurem que el producte penetra millor al haver retirat impureses com restes de fotoprotector, suor, sorra…

Usar aftersun allarga el bronzejat?

El bronzejat sol tardar al voltant d’un mes en desaparèixer, ja que la pell es recanvia i es va eliminant la melanina extra que s’ha produït per protegir-nos de la radiació. Perquè aquest procés de renovació epidèrmica ocorri amb normalitat, és necessari tenir una pell hidratada. Per tant la resposta és que sí, i ajuda a tenir una pell més suau, tersa i sana.

L’aftersun és per tant un cosmètic que resulta calmant, ideal per tractar la pell eritematosa o inflamada pel sol, però si aquesta pell presenta conseqüències més greus, com per exemple ampolles, edema, dolor, símptomes sistèmics… no serà suficient i caldrà visitar l’especialista.

A continuació us adjunto el link d’un blog de dermatologia de la dra. Taberner de Mallorca, Dermapixel, on parla de com actuar davant d’una cremada solar:

https://www.dermapixel.com/2015/07/que-hacer-ante-una-quemadura-solar.html

Leave a comment