Els peus acostumen a ser els oblidats, i sobretot a l’hivern que casi ni ens els veiem.
Els peus és la part del cos on recau tot el nostre pes i el dolor d’aquests comporta un mal recolzament, el qual pot desenvolupar lesions a altres nivells.
Arriba l’estiu i és l’època de l’any que ens destapem els peus. Aquests estan més exposats al sol i a factors externs. Aquests estaran en contacte amb la superfície del terra més directament que durant l’hivern que estan més protegits amb els mitjons i el calçat.

En el post d’avui recopilem una sèrie de consells que ens ajudaran a protegir la pell dels nostres peus, a evitar infeccions i a minimitzar el desenvolupament de possibles patologies.
- Utilitzar un calçat còmode sempre que sigui possible, evitar aquells que produeixin dolor o que provoquin ampolles o ferides. Es recomana utilitzar calçat obert i transpirable, evitant l’ús de les xancles de manera continuada o en trajectes llargs.
- Assecar bé els peus després de rentar-los, sobretot l’espai interdigital per evitar el risc d’infeccions per fongs. Els fongs apareixen en zones macerades i amb humitat.

- Tallar les ungles de forma quadrada, més llargues dels laterals per evitar que es clavin a la pell que rodeja la ungla.

- Hidratar els peus. De la mateixa manera que no fem servir la mateixa crema del cos per la cara, tampoc fem servir la mateixa crema pels peus. Els peus tenen unes necessitats especials; la pell dels peus és més gruixuda i dura per tant les cremes han de ser més denses, tipo pomades i ungüents, amb gran capacitat emolient o hidratant i que continguin un alt percentatge de queratolítics (substàncies que ajuden a exfoliar i eliminar capes superficials de la pell i durícies) com la urea, l’àcid làctic, l’àcid glicòlic, l’àcid salicílic…

- A l’hora de prendre el sol, no oblidar d’aplicar la crema del sol al dors dels peus, ja que es poden cremar.
Si apliquem aquests consells evitarem tenir uns peus aspres i amb talons fisurats i els podrem lluir ara que s’acosta el bon temps.
Tot i això, davant de qualsevol lesió irregular, ferida crònica o molèstia persistent, consulta a l’especialista per descartar patologies importants com tumors, psoriasis, èczemes, dermatitis de contacte, infeccions fúngiques, berrugues…