MICROBLADING

MICROBLADING

Què és el MICROBLADING?
El microblading és una tècnica de maquillatge semipermanent per celles que resulta menys dolorosa i molt més natural que la micropigmentació. Aquesta última en moltes ocasions pateix variacions permanents de color cap a tons blaus o verdosos, similar a un efecte «tatuatge» que no afavoreix la mirada.

Qué es el Microblading? La técnica para lograr unas cejas perfectas

Com es fa? El procediment del microblading es realitza dipositant un pigment a la capa basal de l’epidermis de la pell de forma manual. Aquesta tècnica ofereix la possibilitat de donar més densitat, canviar el disseny o simplement crear una cella des de zero en cas d’alopècia. El disseny de les celles es realitza de forma individualitzada i s’adequa a la forma de la cara de cada pacient i de les seves vores orbitàries, però en termes generals s’intenta que el disseny s’assembli el màxim possible a les proporcions àuries de bellesa. Es realitza amb una ploma metàl·lica a la qual se li afegeix un capçal estèril compost per microagulles, com si fos una pinta, que va fent petits solcs on es diposita el pigment, imitant el traçat de cada pèl.

Microblading: sobrancelha natural com fios realistas está na pauta da hora!  – MK

Quan dura?
La durada habitual sol ser de 8 a 12 mesos, encara que ocasionalment pot durar més temps. Al realitzar-se en una capa superficial de la pell el pigment es va degradant a poc a poc, fins que alguns traços desapareixen. Quan comença a degradar-se poden fer-se retocs perquè no arribi a desaparèixer. En pells més grasses la durada pot ser una mica menor i poden requerir 1 o més sessions de retoc o perfeccionament.

Aquesta tècnica, només pot utilitzar-se en les celles?

El microblading i la micropigmentació estan dirigides a qualsevol persona major d’edat que vulgui minimitzar defectes estètics produïts per malalties dermatològiques com l’alopècia del cuir cabellut i les celles o casos seleccionats de vitiligen i estries. També per corregir asimetries de les celles o els llavis, millorar la coloració dels mateixos (fins i tot en casos de llavi leporí) i maquillatge (delineat) de les parpelles. Una altra de les aplicacions més freqüents de la micropigmentació és la coloració de l’arèola en cas de reconstrucció després d’un càncer de mama.

Hi ha alguna contraindicació per realitzar aquest tractament?

El més adequat és consultar amb un dermatòleg abans de realitzar aquest tipus de procediments, però com a recomanacions generals, s’ha d’evitar en patologies cutànies com la psoriasi, èczemes crònics i acné o rosàcia actius, ja que pot derivar tant en un pitjor resultat final de la tècnica com en una mala evolució de la patologia cutània.

A més, hi ha malalties que contraindiquen el procediment, com malalties autoimmunes (lupus cutani), dermatitis de contacte al·lèrgica a algun component dels tints, diabetis mellitus mal controlada, coagulopaties, ús d’anticoagulants, epilèpsia, malalties infeccioses tipus hepatitis B, C i VIH , ús de marcapassos, embaràs i lactància.

Es tracta d’un tractament dolorós?

El dolor durant el tractament és relatiu. Algunes dones durant el període menstrual poden notar un increment de la sensibilitat, però és una tècnica ben tolerada. A més, és possible utilitzar anestèsics tòpics 1 hora abans de realitzar-lo.

Leave a comment