TIPUS DE MAQUILLATGE

TIPUS DE MAQUILLATGE

A l’hora d’escollir un bon maquillatge de base et pots decantar per dos tipus: el maquillatge compacte i el maquillatge fluid. Tot i ser molt diferents, tots dos productes tenen una finalitat en comú: amagar les imperfeccions del rostre i ressaltar els trets més bonics de cada persona.

L’elecció entre un o altre recau en les necessitats que tinguis, en el teu tipus de pell i en els teus gustos. Un cop apliquem la hidratació a continuació apliquem també la base de maquillatge per tenir una base perfecta i uniforme; ja que si deixem que s’absorbeixi en excés en aplicar la base pot costar que flueixi.

El maquillatge compacte és aquell que es presenta amb una base en pols. Aportarà un look força natural sense necessitat de mostrar les imperfeccions, és ideal si tens una pell amb tendència a ser greixosa, ja que té la capacitat d’absorbir les brillantors. També és perfecte per anar retocant-nos al llarg del dia.

El maquillatge fluid per la seva banda té una base evidentment més aquosa que ens deixarà per tant un resultat molt més sucós. És ideal si tens una pell seca o normal-mixta. El fons fluid ens permetrà una aplicació molt més senzilla i sentirem com s’estén amb més facilitat. Ho podem aplicar amb una espongeta, amb una brotxa o fins i tot amb els dits. El seu acabat és molt més dens i tendeix a la perfecció.

També es pot trobar maquillatge fluid oil-free que serà ideal per a pells grasses. El gran avantatge de disposar de dos tipus de maquillatge és que el pots combinar segons l’ocasió o fins i tot segons l’època de l’any. Així, a l’estiu és molt més agradable aplicar-se un maquillatge en pols lleugera que suporta millor les altes temperatures, mentre que en mesos més freds potser necessitaràs un plus de maquillatge fluid.

A més a més, a part d’aquests dos tipus de maquillatge, avui dia es poden trobar maquillatges amb factor de protecció solar (spf) i al revés, cremes amb factor de protecció solar que porten color per unificar i corregir imperfeccions.

Com encertar la tonalitat del maquillatge?

S’aconsella escollir una base de maquillatge de to beix que s’iguali amb el to de pell (de més clara a més fosca, segons el nostre fototip).

L’ideal és estendre diverses línies paral·leles a l’alçada de la mandíbula i comprovar amb llum natural, quin és el que menys s’aprecia. La cara interna del braç també, pot servir per tastar, però no el dors de la mà perquè sol tenir una tonalitat superior.

Si el que busquem és aportar un bronzejat a la pell, s’aconsella a sobre la base de maquillatge, aplicar pólvores de sol.

Leave a comment